Je uničenje Grčije načrtovano?

22. Jun 2015 08:37

varoufakis_grexitKljub temu, da je grški premier Aleksis Cipras voditeljem Evropske unije včeraj poslal nov predlog za rešitev dolžniške krize v Grčiji se zdi, da je Grčija v svojih odnosih z mednarodnimi finančnimi in političnimi elitami prišla do konca poti.

Ujeta v evro območje, obremenjena z nedelujočo politiko varčevanja, ki je še dodatno uničila njeno gospodarstvo in s ‘pomočjo’, ki samo še povečuje njeno zadolženost, medtem ko se denar preliva tujim upnikom in ne grškemu ljudstvu, je Grčija vedno znova soočena z zahtevami po varčevanju in višanju davkov. V neskončnost se to pač ne more nadaljevati meni Sašo Ornik Jin.

Poleg tega, naj bi Varufakis predstavnike drugih članic evrskega območja obtožil nepripravljenosti, da ga sploh poslušajo oziroma da razpravljajo o predlogih, ki jih je pripravila grška vlada.

Vedno bolj očitno postaja, da se konflikt med elitami in alternativnimi gibanji, bodisi na levici, bodisi na desnici, v Evropi ne bo končal na miren način. Tisti, ki imajo moč, le te nočejo izgubiti, ne glede na ceno. Tisti, ki iz leta v leto izgubljajo v krčenju državnih izdatkov, socialnih držav, privatizacijah, pravicah zaposlenih, nižanju pokojnin, se vedno bolj zavedajo, da je potrebna večja radikalnost…

Oznake:, , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]