Jože P. Damijan: Sta Mramor in Gašperšič komu kaj dolžna?

3. Jun 2016 08:37

Dva dni nazaj so v Švici slovesno odprli najdaljši in najgloblji železniški predor na svetu St. Gotthard. Dolg je 59 kilometrov, projekt pa je stal 10,3 milijarde evrov.

Marsikoga je v zvezi s tem zbodel model financiranja, ki so ga Švicarji uporabili za izgradnjo tunela. Jožetu P. Damijanu se ob tem poraja kar nekaj vprašanj.

Zakaj Švicarji za izgradnjo tega 59 km dolgega tunela, ki bo povezal Evropo na koridorju med Genovo, Milanom, Zurichom in Rotterdamom in ki je na koncu stal 10.3 milijarde €, niso uporabili slovenskega modela h gradnji drugega tira Koper – Divača? Zakaj so uporabili javno financiranje in zakaj niso uporabili javno-zasebnega partnerstva (JZP)? Zakaj se Švicarji niso odločili, da ta tunel 2- do 3-krat preplačajo, tako da ga dajo financirati zasebniku, ki mu nato letno plačujejo mastne subvencije za razpoložljivost?

Le zakaj računovodska pamet slovenskega ministra za finance in inovativnost ministra za infrastrukturo nista dovolj dobri za Švicarje? Zakaj nihče, ampak prav zares nihče v Evropi ne uporablja tega genialnega  slovenskega pristopa h gradnji železniške infrastrukture za tovorni promet? Zakaj samo Mramor in Gašperšič želita drugi tir Koper – Divača (27 km, 1.3 milijarde €) izgraditi 2- do 3-krat dražje in napolniti žepe zasebnikov? Sta komu kaj dolžna?

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]