Piran – Celje s pomočjo SŽ v pičlih šestih urah

3. Jun 2016 07:07

Leta 2011, pred sprejetjem resolucije o Nacionalnem programu razvoja JŽI za obdobje 2011-2030, je pot z vlakom na relaciji Piran-Celje trajala 6 ur in vas je stala dobrih 21 evrov. Država je takrat obljubljala, da nič več ne bo tako kot je bilo, saj da bodo projekti v okviru nacionalnega programa tekli s svojo dinamiko, stanje pa se bo iz leta v leto le še izboljševalo.

Danes, pet let kasneje, lahko rečemo, da se je nekaj vendarle spremenilo na bolje. Cena za isto pot je namreč nižja za 4 evre. Porabljen čas, da opravimo pot na relaciji Piran-Celje pa je ostal enak, torej 6 ur.

Bloger Marko Jezernik predstavlja svojo izkušnjo izpred petih let ter odzive Ministrstva za promet na njegov takratni kritični blogerski zapis, ko so ga pristojni prepričevali s prej omenjenim nacionalnim programom. Pot na isti relaciji je opravil tudi v letu 2016 in ugotovil, da je od obljub ostalo bore malo.

No, na ministrstvu bi verjetno hitro našli odgovor: Za izpolnitev nacionalnega programa je vendarle ostalo še dolgih 14 let.

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]