Kaj bomo z zunanjim ministrom in arbitražni cirkus

11. Avg 2015 20:49

erjavec-wiki2Po temeljitem premisleku je zaradi nezadovoljstva javnosti danes zjutraj odstopil zunanji minister Karl Erjavec. In potem ste se zbudili.

Kdo bi si mislil, da se bo teorija zarote, češ da slovenskima diplomatoma niso prisluškovali Hrvati, ampak ZDA, ki so svojega vazala z objavo prisluhov kaznovale zaradi pretoplega odnosa z Rusijo, tako razširila. Američani bi naj zato, ker je del slovenske politike  ob robu sicer vsakoletne prireditve ob ruski kapelici, sprejel ruskega predsednika vlade, Dmitrija Medvedjeva, posegli v odnose med Hrvaško in Slovenijo. Kaj bi naj, razen poglabljanja spora,  s tem dosegli, ni jasno, saj ne ena, ne druga država, tudi po propadu arbitražnega sporazuma, ne bo ničesar izgubila.

Razen miru, ki ga  številni politiki in novinarji tako ali tako nočejo, ker je lažje prodajati zgodbe o hudobnih sosedih, ki nam hočejo ukrasti našo sveto zemljo. Še več, za ZDA bi takšen poseg lahko bil kontraproduktiven, ker bi del slovenske politike prepričal, da so Sloveniji sovražne. Rusi si ne bi mogli želeti boljšega razpleta. Sicer pa, če bi že bilo tako, bi ZDA morale vsaj slovenskemu predsedniku vlade sporočiti, diskretno seveda, da so prisluhi njihovo delo, sicer bi ta še naprej zmotno krivil Hrvate …več (piše Sašo Ornik) (foto:wikipedia)

 

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]