Kaj če je v Venezueli opozicije mnogo manj, kot se nam zdi

4. Feb 2019 13:23

Da, v Venezueli se vrstijo protesti proti vladavini Nicolasa Madura in tudi proti sistemu, ki ga je vzpostavil Hugo Chavez. Razmere niso najboljše. To priznavajo tudi zagovorniki Madura. Marsikaj ne deluje.  Kriminal je obupen, kar sicer ni neka posebnost Venezuele, ampak kar celotne regije. Naftna industrija nazaduje in črpa vedno manj nafte. Marsičesa primanjkuje.

To je posledica tako napak v sistemu in vodenju države, kot silnih naporov ZDA, da državo čim bolj prizadenejo s sankcijami.

Opozicija lahko zbere ljudi za velike proteste. Na volitvah lahko pridobi veliko volivcev. Toda, koliko je v resnici teh ljudi? Zahodni mediji bi nas želeli prepričati, da velika večina. Pripovedujejo nam o tem, kako v obubožani državi množice stradajo in je samo vprašanje časa, kdaj bodo pregnale diktatorja. Dan ali dva in bodo veliki protesti na oblast pripeljali samozvanca. Nič se ne zgodi.

Venezuela seveda ni diktatura. Pomislite, kaj bi se zgodilo, če bi se v ZDA nekdo proglasil za predsednika …več piše Sašo Ornik – Jin

Oznake: , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]