Kaj imajo skupnega L. Mesec, J. Corbyn in Nikaragva?

15. Sep 2015 08:37

mesec_corbyn_nikaraguaBritanski laburisti so nedavno dobili novega vodjo Jeremyja Corbyna, nad katerim je navdušenje izrazil tudi Luka Mesec.

Na svojem Facebook profilu je tako zapisal »Pravkar so bili objavljeni uradni rezultati volitev za novega predsednika britanskih laburistov. (…) “New Labour” in “tretja pot” Tonyja Blaira, s katerima so britanski laburisti prevzeli neoliberalni program, sta po več kot 20 letih končno doživela poraz. Labour se vrača k svojim koreninam, članstvo je danes s skoraj 60% večino izvolilo socialista, Jeremyja Corbyna! Čestitke! Boj se nadaljuje!«

Avtor bloga Kavarna Hayek pa ob tem navdušenju postreže s primerom, ki po njegovem kaže na dvoličnost socialistov. Corbyn, ki svojo politično kariero gradi na boju proti izkoriščevalskim kapitalistom in za zmanjšanje neenakosti, naj bi namreč svoje promocijske majice z napisom »Jeremy Corbyn for labour leader« dal tiskati v Nikaragvi, in to v tovarni, kjer delavke plačujejo po 0,69 evra na uro oziroma delavci na mesec zaslužijo 144 evrov za 12-urni delavnik.

Kot nadaljuje bloger so se podobni “spodrsljaji” v preteklosti dogajali tudi drugim…

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]