Kaj res storiti in kakšna usoda bo res doletela begunce?

4. Nov 2015 08:37

begunkaPri podatku, da je na svetu 100 milijonov pregnanih ljudi zaradi najmanj 50 vojnih žarišč, je sedanja begunska problematika kaplja v morje. Toda, če se tu pojavijo takšni problemi, kaj bi šele bilo, če bi šlo za milijonske pretoke beguncev. 

Ena izmed številnih teorij domneva, da je bila begunska kriza umetno ustvarjena z namenom islamizacije Evrope. Rafel Zupančič – Raf kaj takšnega težko verjame, ker je samo 11 mio Sircev zaradi vojne razseljenih. Je pa najbrž dejstvo, da so se kriminalci domislili trenutno najbolj donosnega posla na svetu in to je tihotapstva ljudi.

Politika EU in diplomacija držav članic bi morala nemudoma narediti vse, da se vojna v Siriji konča, ker se lahko razplamti še mnogo širše in bo reka beguncev dejansko začela poplavljati po državah EU. Begunce bi se moralo do tedaj solidarno z velikostjo držav porazdeliti po vseh državah in jim omogočiti, da bi se lahko čim preje varno vrnili v svoje države, kjer se bodo morali soočiti s ponovnim začetkom iz nič, predlaga bloger.

 

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]