Kako se je Sector Estate Roka Furlana izognil plačilu milijona evrov davka

8. Jun 2017 07:07

Na portalu Pod črto so že pred dnevi poročali o tem, da ljubljanski poslovnež Rok Furlan, t.i. “kralj betona” dolguje državi 1,25 milijona evrov, ki pa jih zaradi razglašenega osebnega stečaja nikoli ne bo vrnil.

Tokrat pa na Pod črto razkrivajo, na kakšen način se je Furlanovo podjetje Sector Estate izognilo plačilu milijona evrov davkov.

Podjetje Sector Estate naj bi se med letoma 2007 in 2009, ko je bil njegov lastnik in direktor Rok Furlan, po ugotovitvah finančne uprave (FURS) z izdajo fiktivnih računov izognilo plačilu več kot 860.000 evrov davka na dodano vrednost (DDV).

Odločba finančne uprave je že pravnomočna, vendar pa podjetje Sector Estate tega davka ne bo nikoli plačalo. Furlan, ki ga imenujejo tudi ljubljanski »kralj betona«, je namreč podjetje leta 2011 prodal, leta 2014 pa je šel Sector Estate v stečaj. Ker je imelo podjetje ob stečaju za le nekaj tisoč evrov premoženja, bo davek, ki z obrestmi znaša več kot milijon evrov, za vedno ostal neporavnan.

FURS je Roka Furlana zaradi sumov davčne zatajitve ovadil tožilstvu. Tožilstvo je kljub pravnomočni odločbi FURS o dodatnem plačilu davka ovadbo zavrglo… podrobnosti v nadaljevanju.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]