Glavni junak dokumentarca »Naši sosedje džihadisti« zbežal po sobotnem napadu na Londonski most

7. Jun 2017 20:17

Muslimani so v mnogih nemuslimanskih državah potisnjeni na rob družbe. V Angliji se to še očitneje izraža in nekateri so prepričani, da so tudi zato v zadnjem obdobju deležni krvavih terorističnih napadov. Toda ali je odrivanje muslimanov na rob družbe vzrok ali posledica? Je terorizem vzrok ali posledica?… Mnoga vprašanja, ki imajo nebroj različnih odgovorov.

Kakorkoli, v dokumentarcu The Jihadis Next Door (Naši sosedje džihadisti), ki je bil nedavno umaknjen iz popularne platforme za ogled filmov in serij Netflix, ker se je eden izmed napadalcev na London Bridge pojavil v dokumentarcu, Abu Haleem razkriva svojo zgodbo o življenju v Angliji kot musliman.

Pridigarja Abu Haleema imajo britanske oblasti odgovornega za islamsko radikalizacijo.

Dokumentarec The Jihadis Next Door (Naši sosedje džihadisti) spremlja Haleema, ki je proti volji svojih muslimanskih staršev in prijateljev, začel pridigati skrajno verzijo islama, kar naj bi bil rezultat britanske družbe.

Razkriva muslimane, odrinjene na rob družbe, brez prihodnosti, brez možnosti, brez identitete, poniževane že v otroštvu. Radikalni islam je njihov gnev.

Danes The Times poroča, da je Haleema ušel po sobotnem napadu na Londonskem mostu, ki ga je izvedel tudi eden njegovih somišljenikov, ker je njegov naslov našel skrajni britanski desničar Tommy Robinson. Ironija? Kot so povedali ekstremni pridigarji, bi radi odšli v Islamsko državo, vendar so večini za vedno odvzeli potne liste. ki ga imajo britanske oblasti odgovornega za islamsko radikalizacijo…

Več o dokumentarcu najdete na blogu Zdravo Slovenija, spodaj pa si lahko ogledate omenjeni dokumentarec:

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]