Kamor gre Italija, lahko gre tudi preostanek Evrope

4. Mar 2013 09:32

Italija se je neposredno pred volitvami znašla v politični blokadi; glasovi so razdeljeni tako, da ne desnica ne levica ne moreta sestaviti stabilne vlade, vmes pa se je z dobrimi 20% glasov vrinila še nekakšna protestniška stranka s stand up komikom na čelu. Najkrajšo je potegnil tehnični mandatar Monti, ki je v minulem obdobju v stabilizacijo javnih financ požel mnogo odobravanja v mednarodni skupnosti, precej manj pa med varčevanja nevajenimi Italijani.

Jin meni, da je tovrsten volilni rezultat, predvsem pa vzpon stranke petih zvezdic komika Grilla še en udarec starim političnim elitam, ki preko svojih medijskih povezav in zbirke ‘ekonomskih strokovnjakov … državljanom perejo možgane s propadlo teorijo vzdržnosti in varčevanja.

Ti so po blogerjevem mnenju brez aleternativnih rešitev in ker forsirajo svoje, lahko pričakujemo še več nestabilnosti, še več protestov, več nezadovoljstva in mogoče celo pojav izrazito nasilnih skupin, ki bodo razmere skušale izkoristiti za prevzem oblasti mimo demokratičnih procesov.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]