Kandidat za evroposlanca Rolando Benjamin Vaz Ferreira bo razdelil del evropske plače

21. Maj 2014 08:05

place_evroposlanciPlače evropskih poslancev so med ljudmi izredno priljubljena tema. Le zakaj? Z južno- in vzhodnoevropskimi plačami so praktično neprimerljive, tudi po zahodno- in severnoevropskih merilih so dobre. Za povrhu pa je tu še dodatna plača v obliki dnevnic.

Če k temu prištejemo še dejstvo, da se ljudem zdi, da evroposlanci zgolj mešajo meglo in poslušajo travo rasti, ni nič čudnega, da je stanje tako, kot je, piše kandidat Piratske stranke Rolando Benjamin Vaz Ferreira.

Na svojem blogu zato napoveduje, da se bo v primeru izvolitve za čas mandata preselil v Bruselj, dohodnina pa bo še zmeraj plačana v Sloveniji. S tem bo evropskim davkoplačevalcem prihranil vsakotedenske potne stroške.

Poleg tega obljublja, da bo obdržal le za 3 dni dnevnic, za kritje najemnine dvosobnega (običajnega) stanovanja v Bruslju, vse ostale dnevnice za delo v Bruslju pa bodo transparentno šle polovično za financiranje zavoda, katerega izključna naloga bo pomoč mikro in malim podjetjem, nevladnim organizacijam, društvom ipd. pri črpanju evropskih sredstev, polovično pa za razvoj zadružništva (zlasti za visokoizobražene brezposelne mlade).

Oznake: , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]