Kar ni uspelo Janezu Janši, bo ministrici Vesni Györkös Žnidar?

18. Mar 2016 08:37

Vesna Györkös Žnidar naj bi si želela uzakoniti vrsto zakonov, ki bi povečali represijo, lažji nadzor nad ljudmi, ipd.. Želi, da slovenska policija po novem uporablja opremo in orožje Slovenske vojske, oklepnike, morda celo patrie, protioklepno orožje, helikopterje in pehotno orožje, namenjeno boju v mestih.

Želela naj bi tudi, da bi s pomočjo novih tehnologij okrepila množični nadzor nad ljudmi. Načrtujejo, da bi policija dobila nova pooblastila, zelo široka, da bi s pomočjo novih tehnologij okrepila množični nadzor nad ljudmi, da bi lahko npr. zbirala podatke na Facebooku ali Twitterju že na podlagi »zaznanih dvomov«…

Namere ministrice so nedavno problematizirali v Mladini vendar pa vse to očitno nikogar ni zaskrbelo.

Represija in policijska država brez zunanjega povoda, pridobivanje vojaških pooblastil za policijo in policijskih za vojake, kot temu pravi Mekina, vodita do vedno večjega prikritega nadzora nad ljudstvom. Celo dovoljenje za nekatere akcije bi lahko po novem prevzela »notranja organizacijska enota generalne policijske uprave in policijske uprave, pristojne za zatiranje kriminalitete«, ne pa več tožilec… Na pretečo represijo in nadzor ljudstva se je odzval tudi Boris Vezjak.

Oznake: , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]