Katoliška Cerkev poziva k oddaji podpisov za referendum in k molitvi za “zdravo pamet”

23. Mar 2015 09:11

foto-229“Iz medijev ste izvedeli, da se jutri pričenja zbiranje podpisov za razpis referenduma o spremembah temeljnega družinskega zakona .Z njim poslanska večina ukinja dosedanjo zakonsko zvezo moža in žene ter uvaja novo zakonsko zvezo »dveh oseb«. Takšno razumevanje zakonske zveze nasprotuje naravnemu in moralnemu zakonu ter nauku Katoliške Cerkve. Sprejeti zakon zadeva vse nas in bo imel posledice na številnih področjih kot so: posvojitve otrok; diskriminacija matičarjev, učiteljev, vzgojiteljic, sodnikov; spremembe šolskih programov; omejevanje pravice staršev, da v šolah vzgajajo svoje otroke v skladu s svojim prepričanjem …”

S temi besedami slovenski škofje vernike vabijo k oddaji podpisa za razpis referenduma, ki bi preprečil redefinicijo zakonske zveze, katera v sprejeti obliki istospolno usmerjenim omogoča posvajanje otrok. “Gre za zelo pomembne, zgodovinske trenutke,” pravijo škofje in dodajajo, da so prepoznali znamenje časa, zato vernike vabijo k molitvi za družine in jih prosijo, da oddajo svoj glas za referendum na Upravnih enotah.”

Tovrstno civilnodružbeno organiziranje RKC pa ni po godu filozofu dr. Borisu Vezjaku, ki v tem vidi marsikaj spornega, še posebej pa ga je zmotil dodatek k zgornjemu pismu, ki si ga je privoščil murskosoboški škof dr. Peter Štumpf in v oznanila dodal še prošnjo molitve za zdravo pamet.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]