Kdo bo umiril divje in neodgovorne lovce?

3. Feb 2014 08:27

sova_uharicaNedolgo nazaj so mediji poročali o dveh lovcih, ki sta streljala in pokončala z zakonom zaščitenega sokola selca. In medtem, ko sta jo omenjena lovca odnesla le z milo kaznijo, je v javnost prišla nova novica o krivolovu.

V bližini Divače so namreč našli ranjeno, v Sloveniji že zelo redko ter seveda z zakonom zaščiteno, sovo veliko uharico za katero so v veterinarski ambulanti potrdili, da je bila ustreljena. Sova je sicer bila operirana in je preživela, a bo preostanek svojega življenja verjetno preživela v azilu za divje živali.

Omenjena primera seveda še zdaleč nista edina, saj naj bi bil krivolov med slovenskimi lovci zelo pogost. Pri vsem skupaj pa je najbolj nenavadno to, da Lovska zveza Slovenije vso odgovornost preusmerja na članstvo in Lovske družine ter si tako skuša prav po pilatovsko umiti roke.

Ob njihovih odzivih na tovrstne dogodke se namreč zdi, da vodstvo slovenske lovske organizacije nima namena ostreje poseči v ta dogajanja ter v slovenski lovski organizaciji že končno narediti red na način, da lovskim družinam pomaga iz lovskih vrst izločiti vse, ki kršijo določila zakona in njihovega etičnega kodeksa, o problematiki krivolova med drugim piše bloger Plagiator.

Kdo bo torej umiril divje in neodgovorne fante?

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]