Kdo je pojedel možgane republikancem?

3. Avg 2017 20:22

Paul Krugman je pred dnevi objavil komentar o 40 letih moralne in intelektualne degradacije republikancev, ki se je začela z veliko lažjo Irvinga Kristolaglede ponudbene ekonomike in nato nadaljevala iz ene laži v naslednjo, vse do sedanjega gnusnega, hinavskega in lažnivega poskusa vzeti dostopno zdravstveno zavarovanje več kot 25 milijonom Američanov z najnižjimi dohodki.

Sedanji debakel republikancev glede izničenja Obamove zdravstvene reforme je bil naravna posledica te desetletja dolge moralne in intelektualne degradacije, temelječe na “politično koristni laži”, nemoralne in intelektualno deplasirane.

Vendar Trumpova parodična kulminacija republikanske nemorale in laži na žalost ni konec zgodbe. Problem je, ker se republikanci – ki jim je v 4 desetletjih degradacije virus pojedel možgane – zavedajo tega, da njihove politike temeljijo na laži in nepoštenju, vendar kljub temu, kot se je pokazalo pri izpodbijanju Obamacara, vedno znova dvignejo roko za te katastrofalne politike, ker jim pač politično koristijo.

Tako v povzetku komentarja uvodoma piše Jože P. Damijan. Celoten komentar si lahko preberete na njegovem blogu.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]