Kdo vse brani ministra Prešička in s kakšnimi argumenti

26. Jan 2019 09:49

Minister za kulturo Dejan Prešiček zaenkrat ostaja na mestu ministra, čeprav je v zadnjih dneh prišlo še do nekaj dodatnih zapletov, ki mu ne obetajo več dolge kariere ministra. Predsednik vlade se bo o njegovem položaju odločil, ko se vrne iz Davosa in preuči situacijo. Medtem se okrog Prešička mnenja krešejo predvsem v medijih.

Kljub temu, da večina obsoja Prešička pa je nekaj tudi teh, ki ministra branijo. Dr. Boris Vezjak je zbral, kdo so slednji in s kakšnimi argumenti so mu stopili v bran:

V primeru nesrečne in tragične smrti nam pietetno ravnanje veleva spoštljivost do pokojnika, sočutje do njegovih bližnjih in ravnanje v skladu s spoštovanjem človeškega dostojanstva. Prepričani smo, da bi vse to najlažje dosegli z molkom in tem, da nikakor ne pogrevamo okoliščin, ki so pripeljale do dogodka.

Izjeme so, kot sem že nakazal v prejšnjem zapisu: če obstaja kar nekaj indicev, da je morda za smrt soodgovorna neka druga oseba, da je ta oseba na izjemno izpostavljenem javnem položaju in sume kaznivega dejanja preiskuje policija, se javni razpravi največkrat ne bo mogoče izogniti.

Zgodba o smrti na Ministrstvu za kulturo ter ministru Dejanu Prešičku, ki ga je zdaj vzela v bran njegova stranka in ob tem izrekla abstraktni manever o »napaki« prevoza zasebnih stvar s službenim avtomobilom, povsem pa je zanikala in za »laž« razglasila sleherno ravnanja ministra, ki bi dokazovalo, da ta izvaja mobing, maltretira in se žaljivo obnaša do podrejenih, kar bi lahko bil eden od povodov za pokojnikovo dejanje, je točno takšne sorte…nadaljevanje na blogu

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]