Kitajci prihajajo. Bomo čez nekaj let preklinjali Židana?

20. Nov 2014 07:49

chinamaoDanes bo na dvodnevni obisk v Slovenijo prišel podpredsednik kitajske vlade Vang Jang, ki ga bo spremljalo več kot sto kitajskih poslovnežev. Gre za doslej najpomembnejši obisk iz Kitajske pri nas.

Vang prihaja na obisk na povabilo dejana Židana, ki je pred mesecem dni gostil visoko delegacijo pod vodstvom namestnika kitajskega kmetijskega ministra z namenom pomagati živilski industriji pri odpiranju vrat na kitajski trg torej za povečanje izvoza slovenske hrane na kitajski trg.

Bloger Amsel meni, da iz tega obiska na koncu ne bo nič. Ni namreč prepričan, da so naši velemožje na ta kitajski obisk sploh pripravljeni. Ker če bi bili, bi morali vedeti, kaj so kitajske prioritete in kaj so naše. Kje se lahko hitro uskladimo, kjer bo potrebno še marsikaj doreči in katerih tem se sploh ne sme odpirati.

Kitajska delegacija naj bi po njegovem prihajala sem tudi s pričakovanji, da bodo lahko oni dokončali nekaj največjih projektov v sloveniji, npr. drugi tir, infrastruktura, turizem, itd..

V nadaljevanju se, tudi z malo sarkazma, loti predvidenih rezultatov izpeljave teh projektov s strani Kitajske.

Oznake:, , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]