Ko oni gredo nizko, mi gremo visoko, ali zgodba o neki predsedniški kampanji

18. Okt 2016 07:07

Do osmega novembra, ko se bodo tradicionalno na prvi torek po prvem ponedeljku v novembru, odvile ameriške predsedniške volitve, je še nekaj časa. Kljub napovedim raznih strokovnjakov pa je še celo zdaj težko z gotovostjo trditi, kdo bo zmagovalec.

Vse preveč smo namreč lahko v preteklih mesecih spoznali, kako zelo so v ZDA zlizane politične in medijske elite, kako zelo se manipulira, da bi se spremenilo javno mnenje in ni izključeno, da niti raziskave javnega mnenja niso pripravljene pristransko, da bi vplivale na volilno telo.

Če ne verjamete, so vam lahko v pomoč razlike v izmerjeni podpori kandidatoma demokratov in republikancev, Hillary Clinton in Donaldu Trumpu. Štirinajstega oktobra je Rasmussen na nacionalni ravni Trumpu v primerjavi, v katero sta vključena še kandidata zelenih in libertarcev, pripisal dva odstotka prednosti, LA Times v primerjavi samo s Hillary pa izenačeno. Dan prej je Fox Hillary pripisal osem odstotkov prednosti, še dan prej Reuters sedem. Zdaj pa se znajdi, kdor se more …več (piše Sašo Ornik)

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]