Tukaj je odgovor zakaj je Borut Pahor nedotakljiv tako v desnih kot v levih medijih

17. Okt 2016 20:12

Ko spremljate slovensko medijsko sceno, pa naj si bo levo ali desno usmerjena, ste mogoče že opazili, da skoraj vse Pahorjeve akcije, izvzemši mogoče kakšnih “malih mišk”, v medijih ne naletijo na kakšne ostre odzive proti predsedniku Pahorju.

Vprašanje se zastavlja samo po sebi. Torej, zakaj predsedniku Borut Pahorju uspeva, da lahko v zavetju polne nekritične servilnosti izvaja permanentno volilno kampanjo zase, zakamuflirano v koketiranje z opravljanjem številnih vlog, poklicev, služb in končno podob, s katerimi spretno grabi medijski prostor? Zakaj je Pahor tako nedotakljiv? To se sprašuje Boris Vezjak in v nadaljevanju zapisa tudi ponuja odgovor.

Če obstaja kakšna zgodovinska sprava, so jo novinarji že dosegli: Pahor je nedotakljiv v desnih medijih, kar se mi je vedno zdel čisto poseben fenomen zase, in podobno je nedotakljiv v levih. Če kakšen politik ni diskvalificiran v desnih, kar je njihov sicer klasičen žanr, izvzemši Janeza Janšo, je to prav on. Zdaj vem, zakaj… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]