Koalicija SMC+DeSUS+ZaAB?

15. Jul 2014 08:27

dz_wikiSestava koalicije naj bi se zavlekla vse do septembra, lahko pa traja tudi nekaj dlje, predno bo Slovenija dobila novo vlado. Ugibanja o možnih povezavah se že pojavljajo, a Miro Cerar o tem zaenkrat noče dati direktnega odgovora.

Sedaj že bivšemu poslancu Marku Pavlišiču se, glede na poznavanje razmer in izkušnje, zdi, da je najbolj realna dokaj tesna koalicija SMC + Desus + Zaab. Temu dodaja, da je kot možen dodatni člen koalicije tudi strankla SD, toda le, če se imajo namen samoukiniti. Namreč, če je SD ohranil vsaj kanček zdrave pameti, potem v vlado brez ZL ne bo šel, meni bloger. Po njegovem prepričanju bo namreč sicer za vsak varčevalni ukrep dobil rafal iz ZL, in njihova socialnodemokratska drža bo vsak dan bolj sključena in vsak dan medlejša.

Tudi glede ZaAB nima prav posebnih dvomov. Alenka Bratušek v bistvu mora v vlado. Težko bi šla sedaj v opozicijo, sploh, ker to pomeni še bistveno večje število izgubljenih pozicij za razne stolčke, kot so jih že izgubili. Glede DeSUS-a ni problema. Oni gredo zraven povsod.

Za NSi pa meni, da si lahko privošči še en mandat v opoziciji in računati na to, da se bo SDS čedalje bolj zamerila tudi malo manj zmernim desničarjem. Vstopom v koalicijo se namreč lahko izkaže za čisto levo, ne glede na to, kar bo pisalo v koalicijski pogodbi.

Oznake:, , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]