Nekaj lekcij minule volilne kampanje

15. Jul 2014 09:11

zmaga_volitveLetošnja parlamentarna kampanja je mimo, analiza slednje pa se je šele dodobra začela. Lotil se je je tudi Neurovirtu, ki nanjo splošno gleda kot na mizerijo s komentarjem: kol’kor šoldov, tol’ko muzike.

Volilne kampanje in sploh politični marketing naj bi bil v Sloveniji zelo zaostal in nerazvit.  V to področje se namreč enostavno ne vlaga dovolj denarja. Zakaj? Zato, ker so mediji in javnost prepričani, da je to metanje denarja, ki se ne spodobi. To pa naj bi bil pokazatelj, da v Sloveniji nismo sprejeli parlamentarne demokracije.

V parlamentarni demokraciji so namreč politične stranke temeljno orodje, pri nas pa demonizirane in blatene kar povprek. Stranke so orodje prek katerih civilna družba upravlja državo in dokler temu orodju ne bomo omogočili, da se razvija, bomo iz volitev na volitve skakali iz političnega projekta na projekt.

Bloger ugotavlja, da je ena najbolj vidnih posledic takega odnosa do političnih strank prav revnost in medlost volilnih kampanj. Vloga kampanj pa je vzpostaviti stik med našim sporočilom in ciljnimi skupinami. Če nimamo komunikacijskih orodij, tega stika ne moremo doseči. Hkrati je analiziral tudi celotno predvolilno kampanjo, njegove izsledke pa si lahko preberete na blogu.

 

Oznake:, , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]