Koga zavajajo Perutnina Ptuj in inšpektorji?

2. Dec 2016 13:23

Hrvaško že nekaj časa pretresajo afere z, s salmonelo okuženim mesom in jajci na trgovinskih policah. Že pred tem je na Hrvaškem odmeval tragičen primer smrti petletnega dečka, ki se je s salmonelo okužil preko jajc uvoženih s Poljske.

Ob vseh aferah, ki pretresajo naše južne sosede, pa so se o varnosti mesa in jajc na policah slovenskih trgovcev začeli spraševati tudi slovenski potrošniki.

Bakterije salmonele so namreč v mesnici v Požegi našli tudi v svežih piščančjih krilih ponudnika Perutnina Ptuj – Pipo Čakovec, hrvaškega podjetja iz skupine Perutnina Ptuj, ki je svoje produkte izvažalo tudi v Slovenijo.

Težave naj bi prišle zaradi trgovskih sankcij držav proti Rusiji, ki so prinesle viške mesa, ki je bil predolgo zamrznjen in se je kontaminiral s salmonelo.

Predstavnica Perutnine Ptuj je hitela v kamero razlagati, da je z njihovim mesom vse 100% v redu glede na obstoječo zakonodajo, za nameček pa je navrgla češ, da niso vse salmonele nevarne za ljudi.

Tudi inšpektorica je hitela razlagati, da samo v primeru dveh vrst salmonele je treba meso v celoti uničiti, kot, da bi bila salmonela že nekaj vsakdanje sprejemljivega.

To bi nas potrošnike moralo v resnici zelo skrbeti. Zakaj, pišejo na blogu Jdz.slo2011

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]