Korumpiranim “elitam” in njihovim “vernikom” odvzeti javno besedo

17. Maj 2013 08:03

Včeraj je na Fužinskem gradu potekala javna tribuna v sklopu projekta Velikih 5 na kateri so pravnik Miro Cerar, Anita Ogulin, sociologinja Ksenija Vidmar Horvat, profesor Sašo Tomažič in novinarka Simona Habič razpravljali, zakaj smo prišli v trenutno krizo in kako najti iz nje poti naprej.

Se je s tem mogoče sprožila prva domina, ki bo pomenila domino efekt za izločanje negativizma v medijih temelječega na doktrini šoka in za vzpodbujanje boja zoper klientelizem, korupcijo, kot edinih skoraj kar po tiho javno nepisano sprejemljivih ravnanjih za uspeh posameznikov in interesnih skupin v državi, se sprašuje Rafael Zupančič – Raf, ki v svojem blogu komentira omenjeni dogodek.

Nadaljuje, da bi se mediji morali odreči pozornost takšni politiki v kontekstu vsakodnevnega bombardiranja ljudi z negativizmom ter se posvetiti in osredotočiti pozitivizmu in vrednotam, ki so bile izpostavljane kot nekompatibilne slavi, politični moči in pohlepu, bogastvu in denarju kot edinim vrednotam, ki danes praviloma determinirajo življenje ljudi. Celoten komentar si preberite v blogu.

Oznake:, , , , , , , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]