Korupcija se začne pri malih stvareh – denimo spolzkih novih ploščicah v bloku

18. Sep 2014 09:20

kri-pred-vhodomV bloku marketinškega guruja mag. Aleša Lisca so pred kratkim zamenjali ploščice pred vhodom in namestili nove – nevarne, spolzke, na katerih se je skoraj ubil starejši možak.

Odgovorni se problema niso lotili tako, da bi zamenjali nevarne ploščice, ampak so na steno enostavno namestili tablo: “pozor, spolzka tla”.  Kako je kaj takega mogoče?

Lisac je prepričan, da je posredi korupcija, ki je mogoča, ker se obnjo nihče ne obregne, zoper njo nihče nič ne naredi in ker je vanjo preveč vpletenih:

“Lastniki smo, po domače povedano, ovce, in to lepo strpno prenašamo … Pustimo, da nas vsakič posebej ostrižejo in ne naredimo ničesar. Ker smo slabo organizirani, ker ko se neka vsota razdeli na 96 delov, na posamezni položnici niti ni več tako visoka, ker nimamo časa in imamo vsak še veliko svojih skrbi in dela … In tu delamo veliko napako. Pri takšnih »majhnih« stvareh se vse začne.”

“Koliko časa bomo običajni ljudje dovolili, da nas kradejo in ogrožajo skupinice dobro organiziranih kriminalcev?” se še sprašuje bloger.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]