“Kovačičleaks” – izkazuje se matrica delovanja Janeza Janše

5. Maj 2015 07:46

jansa_kovacicJanezu Janši očitno ne zmanjka afer. Kmalu po tem, ko je afero Patria končalo Ustavno sodišče z razveljavitvijo sodbe in vrnitvijo primera v ponovno odločanje na prvo stopnjo, so se pojavila sporna elektronska sporočila nekdanjega predsednika uprave NKBM Matjaža Kovačiča, ki jih je v zvezi s posli z zemljišči na Hrvaškem in prevzemom časopisne hiše Večer pošiljal takratnemu predsedniku vlade Janezu Janši.

Dr. Jože P. Damijan v tokratnem zapisu piše o tem, kaj je, poleg poslov o katerih naj bi se dogovarjala Kovačič in Janša, še pokazala trenutno zelo vroča afera “Kovačičleaks”.

Prvi nauk “Kovačičleaksa” naj bi bil v izkazani matrici delovanja Janeza Janše, ki je bil očitno vedno obveščen o vsem, ni pa na dopise nikoli odgovarjal pisno temveč je za komunikacijo uporabljal osebne sestanke in posrednike. Drugi nauk pa je v neuspešnosti takšne matrice delovanja avtokratskega predsednika.

V nadaljevanju Damijan daje še primerjavo dveh avtokratskih predsednikov, Janeza Janše in nedavno preminulega večnega singapurskega premierja Lee Kuan Yewa. Oba sta namreč “vedela vse in odločala o vsem”, a je bila med njima velika razlika in sicer v cilju angažmaja.

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]