Kulturniki kot paraziti na državnih jaslih

19. Avg 2015 08:36

kultura-ministrstvoV včerajšnji oddaji Odmevi je bila aktualna tema o zmanjševanju proračunskih sredstev za kulturo, ki se od leta 2011, ko so znašala 204 milijone evrov, postopno zmanjševala do letošnjih 157 milijonov evrov, predlog proračuna za naslednje dve leti pa predvideva krčenje na 148 milijonov evrov.

“Kdo se bo podpisal na nagrobni kamen slovenske kulture”, so se vprašali v društvu Asociacija in avtor bloga Kavarna Hayek jim odgovarja , da se bodo nanj podpisali kulturniki sami.

“Krivi so predvsem kulturniki sami, ker ne proizvedejo takih izdelkov, da bi bili za potrošnike toliko zanimivi, da bi del svojega zaslužka namenili kulturnikom,” piše bloger in dodaja, da očitno ni težava v pomanjkanju potrošnje, ampak v pomanjkanju ponudbe, ki bi se ljudem zdela zanimiva.

V nadaljevanju poskuša s svojega stališča razbijati stereotipne trditve, kot so “pri kulturi ne smemo gledati samo na računovodstvo”, “kultura ima multiplikativne učinke”, “Država se obnaša, kot da je kultura tisto, kar kulturniki proizvajamo, kot da ni nekaj, kar uporabniki kulture potrebujejo” in “dostopnost do kulture je državljanska pravica”. (foto:http://www.mk.gov.si/)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]