Prvi paket prek Požareporta: Laži in manipulacije, vendar brez seksa in videotrakov

5. Apr 2017 07:07

Dr. Jože P. Damijan se je na svojem blogu odzval na pisanje Požareporta v katerem namigujejo, da je Svet za civilni nadzor nad projektom drugi tir, ki je predlagal alternativni zakon o drugem tiru, po katerem bi nas ta stal od 200 do 300 milijonov evrov manj, zgolj krinka za določene posameznike in lobije v ozadju.

Kot piše Damijan je bil že nedavno opozorjen, da se bo kmalu začela negativna medijska kampanja proti članom Sveta za civilni nadzor nad projektom drugi tir. In sicer naj bi se začelo s širitvijo govoric, da naj bi bili nekateri plačani od Italijanov, da bi projekt drugi tir propadel. Nakateri naj bi delali v korist Luke Koper, da bi drugi tir uspel. Govorilo naj bi se o šest-mestnih zneskih.

Vse z namenom, da bi diskreditirali pomembnejše zagovornike projekta drugi tir, ki pa se zavzemajo za njegovo čim nižjo vrednost, najbolj racionalen način financiranja ter transparentno izvedbo pod demokratičnim nadzorom. Žarišče širjenja medijskih manipulacij: Slovenske železnice in DRI.

No, in res je danes prišel prvi “paket“, ali bolje rečeno – prvi “šopek dezinformacij in laži” prek Požareporta. Z zapisom nima smisla izgubljati besed, ker gre pač za kombinacijo imen dejanskih subjektov ter izmišljenih ali nepovezanih dogodkov, zmešanih v neužitno fikcijo, kot je sicer to običajno za anonimke… več na Damijanovem blogu.

Oznake: , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]