Laži, laži in še enkrat laži

4. Jun 2016 08:08

NATO se že leta širi proti mejam Rusije in zadnje čase tam tudi kopiči svoje sile. Protiraketni ščit na Balkanu je teoretično usmerjen proti Iranu, v resnici pa je le eden izmed gradnikov protiraketne obrambe proti Rusiji. Vedno več enot na vzhodu Evrope je tam uradno zato, da bi države ubranile pred rusko agresijo, v Kremlju pa se lahko upravičeno bojijo, da je to le predhodnica še večjih sil. Zahodni zavezniki izvajajo manevre čisto blizu ruskim mejam in se potem pritožujejo nad ruskimi provokacijami, če se jim kakšno rusko letalo preveč približa. Barvne revolucije, s katerimi se spodnaša nezaželene režime, so že dolgo na sporedu.

In potem je Rusija agresivna sila, ki se bi je Evropejci morali bati? To se sprašuje Sašo Ornik Jin, ki ga moti propagandistično pisanje zahodnih medijev.

Realnost je takšna. Rusija ne gospodarsko, ne vojaško, še ni sposobna odprtega spopada z ZDA in zaveznicami. Vse kar počne, je da tu in tam reagira na vsiljene konflikte, ali izvede zelo omejeno posredovanje, kot je tisto v Siriji. Še daleč je dan,… nadaljevanje v zapisu.

Oznake: , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]