Lažnivi kljukec minister Peter Gašperšič

27. Dec 2016 13:23

Minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič je pred dnevi napovedal dramatični preobrat v sagi o gradnji drugega tira Koper – Divača, in sicer javno financiranje projekta. Pri tem pa je natrosil nekatere podatke, ki pa se v primerjavi s podatki, ki so pri Evropski komisiji javno dosegljivi, zelo razlikujejo.

Kot piše dr. Jože P. Damijan, je minister v pojasnjevanju načrta financiranja, po svoji običajni navadi, spet natrosil zbirko neumnosti in neresničnih dejstev. Eno izmed neresnic lahko takoj preverite na spletni strani Evropske komisije. Minister je včeraj povedal: “25% EU sredstev zajema 100 mio iz nacionalne ovojnice, preostalo pa iz razpisov CEF“. Spletna stran Evropske komisije pa pravi, da je na nacionalni kohezijski ovojnici za Slovenijo ostalo le še 27 mio evrov.

Minister ne ve ali namerno širi neresnice? Se laže zato, da prikrije svoja pretekla napačna dejanja? In tako je pri vseh stvareh, ki pridejo iz njegovih ust in iz njegovega “ministrstva za zapravljanje časa, infrastrukturo in dezinformacije“.

Podrobnosti z dokazi najdete v nadaljevanju zapisa.

(foto: vlada.si)

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]