Leto dni predsedovanja Boruta Pahorja

26. Dec 2013 08:27

Borut_PahorPred dnevi je Borut Pahor zaokrožil svoje prvo leto predsedovanja Sloveniji. Verjetno se večina strinja, da se je izkazal za mnogo boljšega predsednika republike, kot je bil prej predsednik vlade. Ta položaj mu je v resnici pisan na kožo, kar vedno znova dokazuje. Kljub temu pa se nasprotovanje, celo sovraštvo, uperjeno zoper njega, ne poleže. Predvsem na politični levici, piše Sašo Ornik – Jin.

Že med svojo kampanjo je napovedal, da bo tudi kot predsednik poskušal biti blizu ljudem s svojimi znamenitimi delovnimi akcijami, kar je spet dokazal pred dnevi, ko je med drugim z otroki pekel božično pecivo in obiskal gostilno Ham Ham, ki nudi brezplačbne obroke ljudem v stiski. Ornik meni, da imajo nekateri to za populizem oz. za nenehno predvolilno kampanjo, a če kaj, je Pahor v tem letu dokazal, da misli resno. In tako je tudi prav, saj je predsednik republike v slovenski politični ureditvi le simbolna funkcija, nadomestek za monarha, ki nima veliko moči.

Prerez prvega leta predsedovanja zaključuje z ugotovitvijo, da se je Borut Pahor izkazal za dobrega predsednika republike in če bo tako nadaljeval, bo osvojil še drugi mandat, če se bo pač odločil kandidirati.

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]