Lokalne volitve: se vam še zdi, da imajo volivci vedno prav?

20. Nov 2018 14:24

Lokalne volitve so za nami, pestro dogajanje pa je spremljal tudi Vinko Gorenak. V svojem zadnjem zapisu je delil svoje osebne poglede in ugotovitve, vezane na zadnje volitve.

V predvolilnem obdobju smo lahko pogosto slišali znani sporočilo, da imajo »volivci vedno prav«. Vendar se bloger s tem ne strinja in poudarja, da zrele in resne demokracije zahtevajo tudi zrele in resne volivce. Ob tem pa se poraja vprašanje, če zahodne demokracije sploh imajo takšne volivce. Tako pojasnjuje:

Prvi primer je Ljubljana. Pravnomočne obtožnice, jasni dokazi spolnih zlorab za zaposlitev, kup predkazenskih postopkov zoper aktualnega župana Jankoviča  očitno ne prepriča volilcev Ljubljane, da bi ga kaznovali in poslali na smetišče zgodovine. Očitno se strinjajo z vsem tem, konec koncev je to v naši slovenski naravi, nenazadnje slavimo Martina Krpana, ki je bil po vsebini svoje legende, tihotapec. Ljubljančani se torej solidarizirajo z vsemi sumi, ki visijo nad županom v stilu »kar naj krade, le da še za nas kaj naredi«.

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]