Macron: »Na ulicah protestirajo lenuhi!«

17. Jan 2019 09:27

Deveti vikend protestov gibanja rumenih jopičev po vsej Franciji, ki se ga je udeležilo 84.000 ljudi, so aretirali 244 oseb. Francoska policija je tokrat imela strelno orožje, povečano prisotnost oklepnih vozil in uporabo kemičnih sredstev, tudi iz helikopterja.

Morda tudi zato, ker rumeni jopiči pozivajo ljudi, naj izpraznijo bančne račune. Kajti gibanje rumenih jopičev se zaveda, da je vsak predsednik nadomestljiv z novo lutko sistema, ki je predvsem nadvlada finančnih lobijev. Očitno je tudi to, da policija napada novinarje, ki so na ulici med protestniki. Večjih medijskih hiš ni med protestniki, snemajo predvsem z varnih položajev, ob strani.

Zahodna demokracija tako napada ne le svojih ljudi, ampak tudi neodvisne medije. Francoski predsednik Emanuell Macron je rumene jopiče označil za “lene milenijce”, ki so pozabili, da imajo poleg pravic tudi dolžnosti.« Vodja Socialistične partije v Franciji Olivier Faure je predsednikove besede označil za »nesprejemljive«: »Dokazujejo, da predsednik ne pozna in ne razume te dežele. Ženske in moški, ki so vstali zjutraj, da se pridružijo protestom rumenih jopičev, niso lenuhi.«

Medtem, ko ima sodelavka francoske vlade Chantal Jouanno, ki je vodila dialog z javnostjo, 14,666 evrov mesečne plače. Zato je Jouanno tudi odstopila kot vodja debate glede zahtev gibanja rumenih jopičev … nadaljevanje na blogu Zdravo Slovenija.

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]