Policija, migranti in informacijska pooblaščenka

16. Jan 2019 14:36

Policiji in informacijski pooblaščenki ni lahko. Policija je neučinkovita in nesposobna! kriči ljudstvo.

Policija se želi tehnično posodobiti. Imela bi paralizator, napravo za prepoznavanje obrazov, registrskih tablic in lovilec telefonskih klicov na od sodišča dovoljeni lokaciji.

Mi pa v protinapad: Kaj bo paralizator, če ima prestopnik srčni spodbujevalnik. Kakšna je moja zasebnost, če me že v mimohodu na cesti prepoznajo, da mi je registracija avta potekla? Kaj bo s snemanjem obrazov, če sem na neki lokacijo popolnoma zakonito, vendar inkognito?

Vse to so poskusi napada na mojo zasebnost v duhu Orwellove države. Gremo po pomoč informacijski pooblaščenki. Ona pa deluje na osnovi zakona in smernic EU, ki so bile oblikovane v času zlate dobe evropskih človekovih pravic in to v času, ko so države stopile korak nazaj k nacionalnim državam in avtokraciji, podprte s populizmom.

Zadnji primer konflikta interesov so migranti. Splošno znano je, da jih večina noče, še posebno ,če so druge vere, kulture in barve. Migranti niso samo preplašeni begunci, pač pa tudi premeteni, ki s poznavanjem zakonov, komunikacijskih tehnologij in si ob pomoči organizacij, kot so npr. Amesty International, utirajo pot v obljubljeno deželo … več (piše: Stric Marc).

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]