Maketa 2. tira: vlada izbrala 2-krat dražjega ponudnika

12. Mar 2018 13:22

Drugi tir v naravi še ni doživel gradbenih premikov, je pa vlada že izbrala podjetje, ki bo izdelalo maketo drugega tira. Vlada je tehtala med dvema ponudnikoma, ki sta se prijavila na javni razpis, katerega predmet je bila izdelava makete trase drugega tira proge Divača-Koper. Izbran je bil najdražji ponudnik.

Jože P. Damijan način izbire in končni izbor pokomentira na blogu:

Zanimivo v zvezi z maketo 2. tira je tudi dejstvo, da je bila izbrana ponudba, ki je bila več kot 2-krat dražja in ki je bila vseeno označena kot “ekonomsko ugodnejša ponudba“. Tukaj je razpis za izvedbo makete, tukaj pa je sklep o izbiri ponudnika.

Kot je razvidno, je naročnik tehtal med dvema ponudbama. Najcenejšo ponudbo je oddalo podjetje RPS d.o.o. (60,851.16 evrov, DDV vključen), najdražjo pa podjetje ART REBEL 9 d.o.o. (139,590.00 evrov, DDV vključen). Podjetje RPS je torej ponudilo ceno, ki znaša zgolj 45.5% ponudbene cene podjetja ART REBEL 9. Kljub več kot dvakrat nižji ceni pa je podjetje RPS od skupno 100 točk dobilo le 97.57 točk, konkurent pa vseh 100 točk. Zanimivo. Skrajno zanimivo.

Vendar ni vse v kvantiteti, mar ne? Ključno razliko je naredil kriterij kvalitete izdelave makete, kjer je od 100 možnih točk ART REBEL 9 dobil 68 točk, RPS pa le 43. Za razliko od cenovne ponudbe, tukaj izbira ni transparentna,… nadaljevanje na blogu

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]