Marjan Šarec bo v politično jesen zakorakal z močnimi kartami

16. Jul 2019 09:19

Ne le, da je predsednik vlade po raziskavi Ninamedie, ki jo je opravila za RTV Slovenija in Dnevnik, na vrhu priljubljenosti politikov in 60% vprašanih meni, da vlada dela dobro, je LMŠ na levi sredini v zelo močnem položaju, saj je podpora SMC in SAB skoraj povsem skopnela. Za LMŠ bi glasovalo 21% vprašanih, za drugouvrščeno SDS pa nekaj čez 17%. SD je na tretjem mestu z 10, sledijo Levica s 6,1, NSi s 5,4 in DeSUS s 3,4%. SAB, SMC, SLS in SNS je anketa namerila manj kot 2%.

V številu sedežev v parlamentu bi se to izrazilo v večini LMŠ, SD in DeSUS. Te tri stranke bi dobile 29, 14 in 5 sedežev, kar bi skupaj zneslo 48 poslanskih mest. Levica bi dobila 8 in bi ostala brez svojega trenutnega statusa, ko lahko zunaj koalicije pritiska za uresničitev svojih zahtev. SDS bi dobila 25 in NSi 7 poslancev.

Anketam javnega mnenja ni treba verjeti za vsak odstotek natančno. Kar nam ta kot le še ena v vrsti mnogih sporoča je, da LMŠ zavzema prostor nekdanje LSD in izrinja SMC in SAB…več piše Sašo Ornik – Jin

Oznake:, , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]