Marjan Šarec po priljubljenosti takoj za Pahorjem

12. Sep 2017 08:24

Tako anketa Dela. Na lestvico priljubljenosti na novo uvrščeni kandidat za predsednika republike in kamniški župan, Marjan Šarec, je takoj zasedel drugo mesto, tik za Pahorjem. Nobeno presenečenje.

Šarec je logični kandidat za vse, ki se nahajajo levo od Pahorja, katerega le ti krivijo malodane izdaje. Vsi napadi v medijih, ves žolč aktivistov, vso nakopičeno sovraštvo Pahorjevih nasprotnikov, je v Šarecu dobilo rešitev.

Tu je župan z dokaj veliko prepoznavnostjo, ki se zna primerno obnašati in ki se zdi bolj levo in vsekakor manj spravljivo do politične desnice usmerjen. Razumljivo, da ti ljudje kar derejo pod njegov prapor.

Za razliko od Milana Jazbeca, je Šarec tudi bolj prepoznaven in upam si trditi, tudi malo bolj elokventen. Nekaj, kar ne gre v glavo njegovim nasprotnikom. Toda, da jim to ne gre v glavo, nam priča bodisi o tem, da nočejo videti Šarecevega uspeha, ali da ne poznajo dobro slovenskih političnih razmer.

Verjetno gre za iste ljudi, ki nam od volitev do volitev napovedujejo recimo zmagoslavje SDS in zaveznikov, potem pa le ti doživljajo poraz za porazom … več (piše: Sašo Ornik – Jin).

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]