So zahodni mediji prezrli načrtni umor 68 otrok?

21. Apr 2017 13:23

Med tem ko zahodni mediji venomer obsežno poročajo o tragedijah civilistov v Siriji, kadar jih povzročijo vladne sile z njihovimi zavezniki, pa na drugi strani radi zamolčijo prav tako zelo tragične dogodke, če jih zagrešijo uporniki, katere podpira zahod.

Zločinom, ki jih zakrivijo “zmerni” uporniki v Siriji ne sledi primeren medijski, kot tudi ne politični diskurz, opozarja neodvisna novinarka Eva Bartlett.

Razlog za to se, po njenem mnenju, skriva v tem, da odgovorne teroristične skupine financirajo zahodne vlade in zato njihovi zločini niso objektivno predstavljeni v kontekstu zahodnih medijev.

Takšen je tudi kontekst grozovitega poboja civilistov, med katerimi je bilo veliko otrok in ki se je zgodil 15. aprila v Siriji.

Pri tem napadu naj bi teroristi pred detonacijo bombe po pričevanju očividcev s čipsom v okolico avtobusa zvabljali otroke. V napadu je umrlo 68 otrok, in kot navaja Polona Frelih za RBTH Slovenija, so bili otroci vnaprej izbrana tarča napada. Frelihova sicer problematizira minimalizacijo tragedije s strani zahodnih množičnih medijev ter s slednjim kontekstualno povezane politične manipulacije…

Več podrobnosti na blogu Zdravo Slovenija.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]