Prihod naše Melanije je zasenčil vse druge prihode

21. Jan 2017 09:09

Na včerajšnji inavguraciji novega ameriškega predsednika Donalda Trumpa so bile vse oči uprte tudi v slovensko prvo damo Melanio Trump, ki jo mnogi primerjajo z Jacqueline Kennedy.

Prihod naše Melanije na prizorišče inavguracije novega 45. predsednika ZDA, njenega moža Donalda Trumpa, je zasenčil vse druge prihode, načine hoje, premikanja, drže, samozavesti in samozavedanja, hkrati pa je imela precej sreče z izbranim vojaškim partnerjem kot obveznim ali protokolarnim spremljevalcem v uvodnem delu slovesnosti.

Zanimiva je primerjava s fotografijo, ki je seveda fotomontaža in postavlja Melanijo ob slavno Jacqueline Kennedy. Melanija je ne le lepša ali čednejša, ampak ima v sebi samozavest, vredno prve dame ZDA in prve dame vseh državljanov Amerike. Ameriškemu trenutku je v hipu postavila visok modni standard, kakršnega v bistvu sami nimajo. Povedala je, kakšna bo njena spomladanska moda za vse ženske, ki bi rade imele več optimizma in notranje moči za življenje. Izbrala je otroško modro barvo ali otroško modrino. In rokavice. To je več kot so modne ali kostumske kreacije v operi, če se spomnim na veliko svetovno razstavo kostumografij ali kostumov z vsemi kronami in biseri ženskih likov, zlasti kraljic, v vsej operni karieri Marie Callas, kot sem jo videl na Dunaju v Državni operi.

Nadaljevanje na blogu novinarja Marijana Zlobca.

 

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]