Milan Kučan – predsednik, ki ni nikoli zares odšel

30. Sep 2013 09:08

Milan Kučan je eden tistih politikov, pri katerem ni srednje poti – ali ga ljudje cenijo, ali pa sovražijo z dna duše. S tem sta si podobna z Janezom Janšo, s to razliko, da je prvi predsednik samostojne Slovenije ohranil status nedotakljivosti v osrednjih medijih.

In kdo pravzaprav sploh je Milan Kučan? Kaj je treba vedeti o človeku, ki usodno kroji politiko naroda zadnjih nekaj desetletij?

Pomembne poudarke njegovega življenja predstavlja Pohajalka. Vse od študentskih časov, ko se je začel pečati s politiko, preko vzpona po partijski hierarhiji do stolčka predsednika Zveze komunistov Slovenije do triumfalne zmage nad Jožetom Pučnikom v boju za predsedniško mesto samostojne države.

Zadnje čase Kučan deluje preko Foruma 21 ali, kot mu očitajo, vleče niti iz ozadja. Na TV se praviloma pojavi, ko je po njegovem potrebno kaj pomembnega povedati. Tokrat je svojim političnim naslednikom in javnosti sporočil, da je v tem trenutku nujna politična stabilnost, ki jo je potrebno na vsak način ohraniti ter s tem zaščitil vlado leve prominence.

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]