Milena Miklavčič: Časi, ko smeh ni greh

17. Feb 2014 20:07

nasmehvčeraj, 16. februarja, je godovala sveta Julijana, v koledarju označena kot devica in mučenka, in to je bil leta 1834 za Franceta Prešerna silno pomemben dan. Praznovala je namreč njegova oboževanka Primičeva Julija. Tudi takrat je ta godovni praznik sovpadel z nedeljo in v tednu zatem je tedaj ta, rosno mlada Ljubljančanka dobila darilo, kakršnega si ni mogla predstavljati nobena njena vrstnica. Če bi živel še danes, si ga predstavljam kot pravega dedca, ki bi čez dan vozil s traktorjem po vasi, nagajal policajem, se norčeval iz politikov, zvečer pa bi se ga zapil v vaški gostilni, kjer bi preganjal natakarice in druge voljne ženske. Bil pa bi tudi  nevaren vsaki bandi na oblasti.

Ampak- dovolj resnobnega nakladanja, časi so zabavni, prijetni, vedri in dobrovoljni, obnašati se je treba temu primerno.

Zadnjič, ko sem hitela čez trg tisočletnega mesta, me za hip ustavi veselo in razpoloženo omizje pred nekim lokalom, ter me okara, ti, ti, ti, od kod jemlješ toliko negativizma v svojih komentarjih, so dejali. Poglej svet okoli sebe z bolj optimističnimi očmi, ni vse tako slabo, kot se vidi, so mi na koncu zaukazali. …več (piše Milena Miklavčič)

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]