Milena Miklavčič: Kaj bo potem, ko bo zmanjkalo upanja?

4. Sep 2014 13:14

zalostSlišala sem, da so zadnjič nekemu človeku vzeli penzijo, ker je postavil malo sončno elektrarno. Menda je od nje bajno živel? Govori se tudi, da se inšpektorji tam doli v Žabariji vsako jutro usedejo v svoje avtomobile in gredo na lov za frizerkami, pedikurkami, varuškami otrok in podobnimi tajkunskimi osebki, ki okoli prinašajo našo ubogo državo in jo spravljajo na kant. Sicer se govori, da vsa inšpektorska mašinerija stane precej več, kot so vredne žrtve, ki jih primejo za vrat, a ne bi o tem, ker res ni omembe vredno.

Nenazadnje so mi zadnjič iz neke državne firme poslali priporočeno pismo za 0, 78 evrov dolga in ker nisem takoj plačala – še enkrat. Skoraj sem se zjokala, ko sem videla, kako znajo metati denar po nepotrebnem skozi okno …več (piše Milena Miklavčič)

Slišala sem, da so zadnjič nekemu človeku vzeli penzijo, ker je postavil malo sončno elektrarno. Menda je od nje bajno živel? Govori se tudi, da se inšpektorji tam doli v Žabariji vsako jutro usedejo v svoje avtomobile in gredo na lov za frizerkami, pedikurkami, varuškami otrok in podobnimi tajkunskimi osebki, ki okoli prinašajo našo ubogo državo in jo spravljajo na kant. Sicer se govori, da vsa inšpektorska mašinerija stane precej več, kot so vredne žrtve, ki jih primejo za vrat, a ne bi o tem, ker res ni omembe vredno. Nenazadnje so mi zadnjič iz neke državne firme poslali priporočeno pismo za 0, 78 evrov dolga in ker nisem takoj plačala – še enkrat. Skoraj sem se zjokala, ko sem videla, kako znajo metati denar po nepotrebnem skozi okno.

Pa da nadaljujem: zadnje čase se vedno bolj bojim tudi za paradižnik, ki mi zraste na vrtu, kajti tudi ta nemarnež raste – kdo ve, če tisti tam v Žabariji to vedo – s pomočjo sočne energije. Verjetno je le vprašanje časa, kdaj mi ga bodo začopatili ali pa obdavčili sonce, ki greje mojo ubogo njivo.

Če se karkoli takšnega zgodi, kam se naj pritožim, vas vprašam. Na sodnijo? Oh, ne, ne! Teh se bojim kot hudič križa!

[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]