Milojka Kolar Celarc, SMC, SD in DeSUS: J’accuse…!

21. Apr 2018 06:27

Slovensko zdravstvo je eden ključnih družbenih podsistemov Republike Slovenije. Slovensko zdravstvo je namenjeno vsem državljankam in državljanom, davkoplačevalkam in davkoplačevalcem Republike Slovenije – ne glede na politično prepričanje, versko pripadnost, barvo kože.

Slovensko zdravstvo je namenjeno tudi vsem prebivalcem sveta, ki se v danem trenutku nahajajo na obisku ali poslovni poti v Republiki Sloveniji in zaidejo v zdravstvene težave. Slovensko zdravstvo mora biti dostopno vsem in vsak trenutek. Slovensko zdravstvo mora biti varno, učinkovito, prijazno, moderno in strokovno v skladu z najnovejšimi dognanji in splošno sprejetimi strokovnimi smernicami v Evropi in po svetu.

Slovensko zdravstvo mora biti v raziskovalnem vrhu, v špici sveta. Slovensko zdravstvo mora svoje znanstvene izsledke predstavljati na najpomembnejših mednarodnih strokovnih srečanjih, publicirati v najuglednejših strokovnih publikacijah in sodelovati s primerljivimi sistemi v tujini. Pa je temu tako? …več piše Blaž Mrevlje na Portal Plus

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]