Za ministra Čuferja so davkoplačevalci sponzorji, pozabil je dodati: prisilni

16. Okt 2013 08:12

Pred dnevi je minister za finance Uroš Čufer v intervjuju med drugim izjavil, da smo državljanke in državljani oz. davkoplačevalci “sponzorji” in se ob tem zasmejal. Sklepati je, da je pri tem mislil predvsem na sanacijo bank in vseh drugih lukenj, ki jih bodo še odkrili s stresnimi testi. Ker tega nismo bili sposobni že prej oceniti sami nam bodo sedaj to naredili drugi in mastno zaračunali kar 21 milijonov, piše Elena Pečarič.

Nadaljuje, da primerjava s sponzorji ni nič kaj posrečena, saj je sponzor tisti, ki je praviloma ekonomsko dobro preskrbljen in povsem avtonomno odloča, kam in komu bo zaupal svoja sredstva v zameno za reklamno ali kakšno drugo proti uslugo.

Toda davkoplačevalci seveda niti približno niso v takšni poziciji, da bi o tem bili sploh vprašani ali se imeli glede tega vprašanja celo možnost odločati. Še najbolj perverzno v celi zadevi pa je dejstvo, da se prav nobeden sploh ne ukvarja s sistemom kriminalnih ravnanj in dejanji, ki so v največji meri vzrok nastalih razmer…

Oznake:, , , , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]