Minister Dejan Prešiček še ni rekel prave besede

9. Jan 2019 09:57

Kulturni minister Dejan Prešiček je ob novem letu voščil z nekaj načrti, kaj bo storil kaj kmalu ali vsaj v novem letu  na svojem področju vladnega delovanja. To je sporočil preko Facebooka:

Pripravili bomo nov Nacionalni program za kulturo, ki bo določil smernice razvoja kulture in umetnosti, javni interes za naslednjih osem let ter akcijski načrt, ki bo skozi ukrepe in cilje določil razvoj posameznih področij kulture za štiri leta. Ta strateški dokument bomo pripravili čim hitreje, vendar ne na škodo dialoga z zainteresiranimi in posvetov s strokovno javnostjo. Ministrstvo za kulturo si prizadeva za trajen in vključujoč dialog z vsemi, ki delujejo na področju kulture.

Marijan Zlobec ob tem dodaja, da je problem mesto kulture v družbi. Pomembno bi bilo, da se BDP za kulturo dvigne na raven pred krizo, vse ostalo je obračanje miloščine. Seveda pa je bistvo vsega denar. Minister naj zato raje obljubi dvig denarja za samozaposlene v globalu in vsem ter odpravi cenzus, ki lahko komu mimogrede ogrozi ali ukine status.

 

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]