Minister z jugonahrbtnikom

5. Dec 2013 14:53

Roman_JakicZdruženje za vrednote slovenske osamosvojitve 14. decembra pripravlja repliko postroja slovenskih vojakov iz leta 1990 v Kočevski Reki. V ta namen so Ministrstvo za obrambo prosili za pomoč, a naleteli na gluha ušesa ministra Romana Jakiča.

Kot piše Sebastijan Erlah si je združenje namreč za omenjeni dogodek želelo od ministrstva izposoditi veteranske uniforme, ki so jih nosili slovenski vojaki v času osamosvajanja Slovenije. Minister za obrambo pa je prošnjo združenja zavrnil. Ministru Jakiču se zdi sporno, da bi doniral opremo slovenske vojske iz časa osamosvojitve.

V Združenju za vrednote slovenske osamosvojitve ugotavljajo, da je ministrova argumentacija nenavadna in nepričakovana, saj tudi druga veteranska in podobna združenja ob obeležitvah dogodkov, ki se jim zdijo pomembni, ponazorijo takratni duh časa z nošenjem uniform, kar lahko vidimo na primer ob vsaki proslavi, ki jo prireja Združenje za vrednote NOB, kjer poleg uniform nekateri nosijo celo trofejno orožje. Erlah v nadaljevanju tako piše o Jakičevem delovanju vse od njegovega služenja vojske v Jugoslovanski ljudski armada pa do danes. (foto: wikipedia)

Oznake:, , , , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]