Sporno kadrovanje? Gregor Virant in Anja Kopač Mrak pa nič

10. Okt 2013 08:11

Da je strokovnost pri zaposlovanju na različne položaje v javnem sektorju nemalokrat drugotnega pomena priča tudi primer, ki ga v tokratnem zapisu izpostavlja blogerka Cerberus. Za potrditev nekdanje direktorice Centra za socialno delo Velenje in dolgoletne inšpektorice za delo naj bi namreč preoblikovali razpisni pogoj o znanju tujega jezika.

Čeprav je bilo med razpisnimi pogoji navedeno tudi »aktivno znanje enega svetovnega jezika«, pa naj bi kandidatka in aktualna direktorica zavoda komisiji predložila zgolj potrdilo o opravljenem izpitu iz srbohrvaščine. Natečajna komisija naj bi nato, po posvetu z ministrstvom za pravosodje in javno upravo ugotovila, da termin svetovni jezik ni določen v nobenem predpisu. Zato naj bi ministru za delo predlagala, da se razpisni pogoji spremenijo, in sicer tako, da se poimensko opredelijo tuji jeziki in raven njihovega znanja.

Blogerka dodaja, da gre pri omenjenem primeru za lep primer sprenevedanja, da se za najvišje položaja v državni upravi ne upošteva državni izpit iz tujega jezika DIC. Dodaja, da je bila verjetno pri njej edina smiselna referenca ta, da je soseda Gorenaka.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]