Ministrica za kvote

8. Maj 2018 06:00

Na začetku junija prihaja v Slovenijo posebnež, ki uradno ni več pravi človek. Namreč: Angleži so Neilu Harbissonu že leta 2004 izdali potni list s fotografijo, na kateri mu iz glave štrli antena, in ga s tem uradno priznali, da je prvi kiborg na svetu, prvi človek, ki je svoje telo nadgradil s tehnologijo. Antena, ki jo ima vgrajeno neposredno v lobanjo, mu omogoča zaznavanje barv, saj je sicer barvno slep. Neil Harbisson pravi, da se ne počuti več kot človek, temveč kot transvrsta.

A roko na srce: ko bo tole angleško čudo prišlo v Slovenijo, bo videlo, da se je znašlo v deželi, kjer že dolgo ni nič več tako, kot bi moralo biti.

Potem ko je novomeška volilna komisija zavrnila kandidatno listo prve politične stranke, (Kanglerjeve in Primčeve Združene desnice), je danes padla še druga žrtev (Sloga in Združena Levica). Slednji so, nasprotno kot prvi, kandidirali več žensk kot moških in bili zavrnjeni zaradi zakona, ki naj bi, hahaha, spodbujal kandidiranje več žensk.

Kje, za božjo voljo, lahko kupim nekaj pameti, da bom razumela te norosti?! Kateri norec jih je vnesel v volilni sistem?!

Kaže, da smo pri nas skozi zadnja vrata, stran od oči zdrave kmečke pameti, izpustili iz steklenice monstruma, ki se mu reče totalna politična bebavost, imenovana tudi ”ženske kvote.” …več (piše: Milena Miklavčič)

Oznake:,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]