Mladi se za politiko ne zanimajo, ker nikoli niso občutili vojne

1. Avg 2016 17:06

mladiMed tistimi, ki so imeli možnost biti prisotni slovesnosti ob 100. obletnici postavitve ruske kapelice pod Vršičem, je bil tudi Blaž. Skupaj s kolegom je bil med mlajšimi obiskovalci, to dejstvo pa ga je pripravilo k razmisleku.

Mladih politika večinoma ne zanima, saj mislijo, da nima vpliva na njihova življenja. Po njegovem to ne drži, mlade pa takšna drža na nek način tepe. Po njegovem je to tudi eden od razlogov, da mladi nimajo pravih predstavnikov v političnem polju in da zato ne presenečajo podatki, da je veliko število prvih iskalcev zaposlitve prisiljenih v prekerne oblike zaposlitve.

Vsekakor lovljenje Pokemonov s pametnimi telefoni, ali pa posedanje pred televizijo s pivom v roki in vzklikanjem navijaških gesel za posamezne klube ali športnike, ne bo prineslo dolgoročnih rešitev in izboljšanja življenjskega standarda. Podobno ne pretirana zagnanost preveč ambicioznih posameznikov, ker določene spremembe v družbi lahko uspejo samo kolektivno s prizadevanje kritične mase ljudi, kar pa je aktivno državljanstvo pa tudi politika.

Oznake:, , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]