“Možnosti, da Počivalšek reši SMC, so minimalne”

27. Sep 2019 06:07

Potem, ko je vod3enje stranke SMC pretekli teden prevzel minister za gospodarstvo Zdravko Počivalpšek, so se začela pojavljati ugibanja o tem, ali je mogoče stranko, ki je po ustanovitvi leta 2014 zmagala na volitvah in pet let kasneje neslavno strmoglavila, sploh mogoče rešiti.

Sašo Ornik – Jin:  Priznam, da velikokrat razmišljam o padcu Mira Cerarja. To je bil človek, strokovnjak, kovan v zvezde, ki je s svojo instant stranko na volitvah premočno zmagal in postal predsednik vlade. Od tam je šlo samo navzdol. Odpovedal se je predsedovanju stranki, ostaja zunanji minister, a politično je že mrtev in bržkone razmišlja o nadaljnji karieri.

Številni se norčujejo iz njega, drugi ga sovražijo, tretji ne jemljejoveč resno. Je bil res tako slab predsednik vlade in je res tako slab zunanji minister? Je SMC res tako zanič stranka, da ji upravičeno nihče več ni pripravljen nameniti svoje podpore? Se je stanje za časa prevlade te stranke v Sloveniji toliko poslabšalo?

Razmišljam o tem, ker se že dolgo sprašujem, zakaj bi kdorkoli sposoben in dostojen še rinil v slovensko politiko. Pod Cerarjem je slovensko gospodarstvo raslo, brezposelnost je padala, stvari so večinoma šle na bolje, čeprav je bilo tudi marsikaj narobe in se marsičesa ni reševalo, kot bi se moralo. Zdravstva, na primer. Bilo je nekaj neposrečenih izjav, vtis neodločnosti. A popolna katastrofa to ni bila. Nobena skrivnost ni,…nadaljevanje na blogu

Oznake:, ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]