Murgle kradejo otroke: s čustvi proti očitkom o nedokazanem premoženju

2. Maj 2017 09:11

400.000 evrov nepojasnjenega premoženja Janeza Janše je sprožilo različne odzive. Od čustvenih, kjer se izpostavlja tudi sporočilo Janševe žene Urške Bačovnik Janša, pa do objavljenih nekaterih novih podatkov o Janševih bančnih računih v tujini.

Boris Vezjak na svojem blogu povzema poročanja nekaterih slovenskih medijev, ki so se razprostirala od čustev, do novih informacij glede premoženja prvaka opozicije Janeza Janše.

Članek Slovenskih novic je lep primerek (ne)hotene manipulacije. Novinar ali novinarka K.K. (verjetno Ksenija Koren) je danes objavil(a) besedilo, katerega osnovna poanta je ustvariti vtis, da je Janez Janša te dni odgovoril na očitke o nedokazanem izvoru svojega premoženja.

Še več, članek navaja »celotno Janševo pismo« kot nekakšno ekskluzivo in izrecno zapiše, da »je prvak opozicije na javnost naslovil pismo«.

Nič od navedenega ne drži. Prvič, na veliko citirano pismo je predsednik SDS objavil decembra 2011, ob prvih očitkih protikorupcijske komisije. Lepo, da ga novinarji Slovenskih novic objavljajo danes, toda ni res, da bi ga avtor sam po-objavil v danem kontekstu. Dejansko se te dni posebej na objavo v Uradnem listu sploh ni odzval, so se pa njegovi medijski sateliti.

Zapisano ima očitno neko drugo nalogo – prikazati stanje stvari, kakor da bi Janša na zapisano repliciral. Obnoviti njegovo plat zgodbe, ki ni ravno sveža… nadaljevanje na blogu.

Oznake:, , , , ,
[TheChamp-Sharing title="Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:"]